Стратези от един от най-големите фондове за управление на богатство в

...
Стратези от един от най-големите фондове за управление на богатство в
Коментари Харесай

UBS: Нищо не пречи цените на криптовалутите да паднат до нулата

Стратези от един от най-големите фондове за управление на благосъстояние в света предизвестяват, че вложителите в криптовалути могат да изгубят парите си във всеки даден миг, предава Блъмбърг.

На фона на евентуалните нови регулации на пазара и опцията централните банките да емитират лични цифрови валути, няма нищо, което би спряло цялостно изтриване на цената на криптопазара при възможен срив, считат от UBS Global Wealth Management.

Докато Уолстрийт слага все по-големи очаквания на биткойн, швейцарската компания предизвестява, че въпреки да краткосрочните вероятности да са за повишаване на цените, цялата крипто промишленост е изправена пред екзистенциални закани в дълготраен проект

„ Според нас няма доста фактори, които могат да спрат срутва на цените на криптовалутите до нулата, когато на пазара се появи по-добре проектирана тяхна версия или регулаторни промени доведат до смяна в настройките “, разяснява Майкъл Болиджър, основен информативен шеф и шеф отдел разрастващи се пазари в UBS Wealth Management

„ Nеtѕсаре и Муѕрасе ca пpимepи зa интернет плaтфopми, ĸoитo ce paдвaxa нa шиpoĸa пoпyляpнocт, които в ĸpaйнa cмeтĸa изчeзнaxa “, прибавя той.

Подобно на множеството компании,  от UBS Wealth Wealth Management гледат скептично на приложението на цифровите монети в действителния свят, само че не стигат до там да нарекат ралито на криптовалутите балон, защото е мъчно да бъде оценена действителната им стойност.

Други анализатори дават амбициозни прогнози за цената на биткойна, заявявайки, че тя ще продължи да пораства, откакто институционалните вложители пренасочат вниманието си от златото към криптовалутите в опит да диверсифицират поретфейлите си.

 Наскоро от JPMorgan предвидиха, че биткойнът може да доближи до 146 хиляди $. Стратези от капиталовата банка банка обаче разясниха, че това може да се случи единствено в случай че криптовалутата стане доста по-малко волатилна.

От UBS обаче са безапелационни, че вложителите би трябвало да понижат активите си в криптовалути до стойност, която могат да си разрешат да изгубят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР